Въпроси и отговори

Лоялни към
клиентите си


Стремим се да обслужваме по специален начин нашите клиенти. Обратната връзка е от изключително значение за нас, чрез нея можем:

  • Да повишим доверието на нашите клиенти към услугите, които предлагаме.
  • Да стимулираме нашите клиенти да ни уведомяват за проблеми, свързани с услуги или наши служители, за да ги отстраняваме своевременно.
  • Да повишим ангажираността на нашите служители към по-високо качество на обслужване.
  • Да подобрим качеството на нашите услуги.
  • Да „чуем“ гласа на клиента.

Принцип на работа на програмата „Лоялни към клиентите“

  • Ако не сте останали доволни от служител или някоя наша услуга, можете да изпратите писмо с описание на проблема, който сте срещнали на електронен адрес customers@varnalan.com.
  • Полученото писмо ще бъде разгледано от нашето ръководство.
  • След като назначи проверка по случая, ръководството на фирмата излиза с решение относно проблема.
  • Ако установим влошено качество на нашите услуги, ще Ви компенсираме в зависимост от проблема, който сте имали.
  • Ако установим нарушение от наш служител, ще имате право на еднократна отстъпка в размер на 50% за услугата, която ползвате.

Често задавани въпроси

1Как мога да стана клиент ?

За да станете наш клиент, първо се уверете, че имаме покритие в района, в който желаете да ползвате наша услуга. След като сте се уверили, че имаме възможност да Ви включим към нашата мрежа, трябва да посетите някой от нашите офиси. Там ще Ви информират за условия, срокове за включване, актуални цени и промоции. Ако желаете да станете наш клиент, трябва да подпишете договор и да заплатите такса за инсталиране на услугата ако има такава, както и първата абонаментна такса.

2Как мога да заплащам услугите, които използвам?

Домашните потребители могат да заплащат абонаментните си такси в някой от нашите офиси, през Интернет чрез ePay.bg, на каси на EasyPay или на Кеш терминал. Бизнес потребителите имат възможност да плащат в брой или по банков път.

Високоскоростен Интернет

1Какво оборудване е необходимо, за да се включа към мрежата на Варна Лан?

Необходимо е да имате персонален компютър с мрежова карта (LAN card). Почти всички съвременни компютри разполагат с такава. В случай, че желаете да ползвате Интернет на мобилни устройства, като телефони таблети преносими компютри е необходимо да закупите безжичен рутер.

2С какво услугите от Варна Лан са по-добри от тези на други доставчици ?

Ние предлагаме не само високоскоростен и качествен достъп до Интернет, но и перфектна връзка до най-популярните сайтове в Интернет, реален статичен IP адрес, 24 часа 365 дни в годината телефонна поддръжка.

3Има ли ограничения по трафик и време ?

Не, няма такива ограничения. Всички абонаментни планове, които предлагаме са неограничени, различават се единствено по скоростта на теглене от Интернет.

4Имате ли отстъпки при предплащане на няколко абонамента ?

Да, имаме такива отстъпки. Ако няматe склюен срочен договор и заплатите наведнъж пет абонаментни такси от един тип, ще получите шестата безплатно.

5Ако съм бил Ваш клиент преди време, при какви условия мога да ползвам отново услугите на Варна Лан ?

За да ползвате отново нашите услуги, е необходимо да платите половин инсталационна такса.


Интерактивна телевизия

1С какво се различава Вашата услуга от други доставчици?

Чисто технически, услугата която предлагаме е с по-високо качество на повечето канали, тъй като ги получаваме директно от студията по подземни оптични линии, а не чрез сателит. Освен това услугата се предоставя само в нашата мрежа и не се налага каналите да бъдат прекодирани с по-ниско качество за да се пести Интернет трафик, както това се прави от други оператори.

2Кога ще мога да ползвам услугата?

Понеже развиваме услугата постоянно и нямаме възможност да я предоставим във всички райони едновременно, точен срок можем да дадем след направено запитване.

3Ще трябва ли да се прекарва нов кабел?

За да използвате услугата, е необходимо да имате абонамент за Интернет услуга и да разполагате с домашен рутер. Необходимо е да се прекара UTP кабел от Вашия домашен рутер до телевизора Ви.

4На колко телевизора мога да ползвам услугата?

С един месечен абонамент можете да ползвате услугата цифрова телевизия на до четири телевизора в рамките на едно домакинство, като получавате за ползване декодиращ IP 4K цифров приемник за срока на договора. За всеки допълнителен приемник се заплаща такса към месечният абонамент. Всички предоставени устройства остават собственост на Варна Лан и подлежат на връщане в случай, че преустановите да заплащате месечните си такси.

5Мога ли да използвам услугата без допълнителен цифров приемник (допълнително дистанционно)?

Не, за да се използва услугата е необходимо да се постави IP 4K цифров приемник който се свързва с HDMI кабел към Вашия телевизор.

6Как мога да прекратя ползването на услугата?

Можете да прекратите ползването на услугата след изтичане на минималния договорен срок, като не заплатите следваща такса. В този случай в срок от пет дни трябва да върнете IP приемниците, които сме Ви предоставили за ползване на услугата.


Цифрова кабелна телевизия

1С какво се различава Вашата услуга от други доставчици?

Чисто технически, услугата която предлагаме е с по-високо качество на повечето канали, тъй като ги получаваме директно от студията по подземни оптични линии, а не чрез сателит. Освен това услугата не зависи от лоши атмосферни условия, които пречат на сателитните връзки. Ценово се различава по това, че ще ползвате отстъпка от цената за телевизия + Интернет..

2Кога ще мога да ползвам услугата?

Понеже развиваме услугата постоянно и нямаме възможност да я предоставим във всички райони едновременно, точен срок можем да дадем след направено запитване.

3Ще трябва ли да се прекарва нов кабел?

За да използвате услугата, е необходим коаксиален кабел. Ако вече имате прекаран такъв от друг оператор, е възможно да се използва съществуващия, а ако нямате, ще трябва да прекараме нов кабел.

4На колко телевизора мога да ползвам услугата?

С един месечен абонамент можете да ползвате услугата цифрова телевизия на до четири телевизора в рамките на едно домакинство, като получавате за ползване декодиращ HD MPG4 цифров приемник или CAM – модул за контрол на достъпа за всеки телевизор по време на срока на договора. За всеки допълнителен приемник се заплаща такса към месечният абонамент. Всички предоставени устройства остават собственост на Варна Лан и подлежат на връщане в случай, че преустановите да заплащате месечните си такси.

5Мога ли да използвам услугата без допълнителен цифров приемник (допълнително дистанционно)?

Да, но при определени условия. За целта Вашият телевизор трябва да разполага с цифров тунер (DVB-C) и слот за карта (common interface).

6Как мога да прекратя ползването на услугата?

Можете да прекратите ползването на услугата след изтичане на минималния договорен срок, като не заплатите следваща такса. В този случай в срок от пет дни трябва да върнете цифровите приемници, които сме Ви предоставили за ползване на услугата.


 

Все още имате въпроси?
Попитайте нашите консултанти...